Day: април 10, 2018

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПРЕЗЕМА ИТНИ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО СОСТОЈБАТА НА ГАК

Министерството за здравство ја информира јавноста дека во првите три месеци од годинава на Клиниката за гинекологија биле родени вкупно 1.155 бебиња. Од нив 144 биле предвреме родени и биле третирани на одделот за интензивна нега, а 35 починале. Починатите бебиња во периодот од јануари до крајот на март 2018 година спаѓаат во категоријата предвремено […]