Day: мај 11, 2018

ОБУКА ЗА ТРАНСПОРТ НА НОВОРОДЕНЧИЊА И РЕТИНОПАТИЈА КАЈ ПРЕДВРЕМЕНО РОДЕНИ

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев се обрати на свечено доделување сертификати по повод успешно завршената обука на здравствени работници за реанимација, транспорт и ретинопатија на новороденчиња, организирана во соработка со Турската канцеларија за развој и соработка-ТИКА.  Д-р Милошев истакна дека обуката е дел од меѓусебната соработка со ТИКА, во насока на […]

ПОСЕТА НА ЈАВНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ ВО РЕСЕН И ОТЕШЕВО

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев денеска ги посети Здравствениот дом во Ресен и Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на хронични респираторни, неспецифични и алергиски заболувања–Отешево. На средбата со раководството и стручниот колегиум во Отешево се разговараше за актуелните проблеми, пред сè од инфраструктурен аспект, и во таа насока државниот секретар најави […]