Day: јули 19, 2018

СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ЛИЦАТА СМЕСТЕНИ ВО СПЕЦИЈАЛНИОТ ЗАВОД ВО ДЕМИР КАПИЈА

Минисерот за здравство, Венко Филипче, заеднос со министерската за Мила Царовска и претставникот на Канцеларијата на УНИЦЕФ, Бенџамин Перкс го посетија Специјалниот завод во Демир Капија, каде се вршат  превентивни здравствени прегледи за лицата сместени во оваа институција. Прегледите опфаќаат општ систематски преглед, како и целосен гинеколошки, дерматолошки и стоматолошки преглед. Министерот Филипче, информираше дека […]

ИНФОРМАЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство е запознаено со случајот на 31-годишната родилка која била донесена од Општа болница Гевгелија петтиот ден по породување поради епилептични напади од непознато потекло во Клинички Центар Скопје. Од КАРИЛ информираат дека е примена во исклучително тешка состојба и е постапено согласно сите протоколи, направени се сите иследувања, но по две недели […]