Day: октомври 12, 2018

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗНАЧЕЊЕТО И НАЧИНОТ НА ПРИЈАВУВАЊЕ НЕСАКАНИ РЕАКЦИИ ОД ЛЕКОВИТЕ

Министерството за здравство номинираше 85 лекари специјалисти од сите градови на Република Македонија кои учествуваа на работилница за значењето и начинот на пријавување несакани реакции од лековите, одноно за имплементирање на добрите практики на фармаковигиланца во Република Мекедонија. Оваа TAIEX работилница беше организирана од Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД) и Фармацевтскиот факултет од […]