Day: ноември 5, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЕВРОПСКАТА ЗАЕДНИЦА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска одржа работна средба со заменик-амбасадорот на Германија Петар Шалер, амбасадорот на Италија, Карло Ромео, амбасадорот на Холандија, Волтер Пломп и амбасадорката на Велика Британија, Рејчел Галовеј. Целта на оваа средба беше да се продлабочи соработката со земјите на Европска Унија и да ги покажеме заложбите кон хармонизирање со […]

ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА „И РОДИТЕЛСТВОТО СЕ УЧИ“ ЗА ПОДДРШКА НА РОДИТЕЛИТЕ ДА ПОДИГААТ СРЕЌНИ, ЗДРАВИ И ПАМЕТНИ ДЕЦА

Министерството  за труд и социјална политика, Министерството за здравство и Министерството за образование и наука, заедно со Европската унија и УНИЦЕФ, денеска започнаа кампања насловена како „И родителството се учи“. Отворајќи дискусија за детскиот развој и човечкиот напредок, кампањата има за цел да го сврти вниманието кон потребата родителите да се поддржат во подигање самоуверени, учтиви […]