Day: ноември 24, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ГО ОБРАЗЛОЖИ ПРЕДЛОГ БУЏЕТОТ ЗА 2019 ГОДИНА, КРЕИРАН СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција го образложи предлог буџетот за 2019 година, кој е креиран според потребите на граѓаните. Буџетот ќе изнесува 6,3 милијарди денари и зголемен е за 300 милиони денари, во споредба со буџетот од 2018 година. Во продолжение на ова соопштение ви го пренесуваме обраќањето на министерот […]