Day: декември 19, 2018

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МОРБИЛИ (МАЛИ СИПАНИЦИ) ВО НАСЕЛБАТА РАДИШАНИ

Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство донесе одлука најмалку две недели да се затвори градинката во скопската населба Радишани, каде пет деца се заразиле со морбили (мали сипаници). Во моментов се регистрирани шест заболени лица, пет се деца од предучилишна возраст и еден возрасен маж. Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче изјави […]

КЛИНИКАТА ЗА УВО, НОС И ГРЛО ПО 15 ГОДИНИ СО СОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА ХИРУРШКИ ИНТЕРВЕНЦИИ И НОВИ АПАРАТИ ЗА АНЕСТЕЗИЈА

По 15 години, Универзитетската клиника за уво, нос и грло, во Скопје, набави современа опрема за хируршки интервенции, како и нови апарати за анестезија. Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, истакна дека со набавката на оваа нова софистицирана опрема, и обуките кои клиниката ги изведува секојдневно, Република Македонија ќе се вброи во редот на […]