Day: декември 21, 2018

ЈЗУ ЗДРАВСТВЕН ДОМ – СТРУМИЦА ДОБИ ДОНАЦИЈА – ВОЗИЛО ЗА ДОМАШНА НЕГА ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ

ЈЗУ Здравствен Дом-Струмица, денеска доби донација – возило за домашна нега од Министерството за здравство и граѓанското здружение „Сано“. Станува збор за донација на возило кое ќе биде употребено за домашна нега на хронично болни пациенти и лица од социјален ризик, на населени места кадешто нема матични лекари. Донацијата ја предаде министерот за здравство Доц. […]