Day: јануари 1, 2019

ЗА НОВОГОДИШНАТА НОЌ НА КЛИНИКАТА ЗА ТОКСИКОЛОГИЈА ПРИМЕНИ 24 ЛИЦА ВО АЛКОХОЛИЗИРАНА СОСТОЈБА И 3 ЛИЦА ПРЕДОЗИРАНИ ОД ДРОГА

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, денеска, пред Клиниката за Токсикологија, изјави дека за време на новогодишната ноќ, за разлика од предходните години, лекарите имале релативно мирна ноќ за работа. „На Клиниката за токсикологија, вчера во текот на новогодишната ноќ биле примени 27 пациенти, од кои 24 во алкохолизирана состојба, а тројца од нив […]