Day: јануари 18, 2019

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПОТПИША ДОГОВОР ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ИНОВАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО СО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ, ИНОВАЦИЈА И ТЕХНОЛОГИЈА НА АВСТРИЈА

Во Виена, Република Австрија, денеска беше потпишан заеднички договор за имплементација на австриските искуства во областа на иновации во медицината меѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Министерството за транспорт, иновација и технологија на Австрија.  Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, истакна дека со овој договор Министерството за здравство се приближува кон европските […]

ТРОЈЦА НОВИ ПАЦИЕНТИ СО КЛИНИЧКА СЛИКА НА МОРБИЛИ, ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ 2.925 ДЕЦА

Информираме дека од прогласувањето на епидемијата на морбили до денес вакцинирани се вкупно 2.925 деца, а само денеска до 13 часот вакцинирани се 181 дете. Во текот на викендот, вакциналните пунктови ќе работат од 7:30 до 13 часот, а од понеделник пунктовите ќе продолжат да работат во две смени од 7:30 – 19 часот. На […]