Day: февруари 28, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ВОВЕДУВАМЕ НОВИ ЛЕКОВИ ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска присуствуваше на настанот по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на ретките болести, што се одржа во Младинскиот културен центар, во организација на Националната алијанса за ретки болести. Министерот Филипче потенцираше дека обврска на Министерството за здравство е да се грижи за подобри услови и воведување на нови […]