Day: март 1, 2019

[реакција] ВМРО-ДПМНЕ ИМА НЕСЕРИОЗЕН ПРИСТАП ЗА СЕРИОЗНИ ПРАШАЊА

Како Министерство за здравство реагираме на денешната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ каде се наведени обвинувања кои не соодветствуваат со вистинската слика. За првпат во Република Северна Македонија лицата со ретки болести имаат вистински третман од државата. За првпат е воведен електронски регистар за следење на лицата со ретки болести, се проширува листата со лекови и се […]