Day: август 15, 2019

УНИВЕРЗИТЕТСКАТА КЛИНИКА ТОАРИЛУЦ ОБЕЗБЕДИ НОВ АПАРАТ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ ОПЕРАЦИИ НА ЕКСТРЕМИТЕТИТЕ

Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ) обезбеди нов апарат за ултразвук кој има специјален софистициран софтвер за интервенции на периферни нервни блокови што значи дека овозможува подобра и попрецизна визуелизација на иглата, но и околните, дури и најмали анатомски структури (крвни садови, нерви, мускули) при зафатот […]