Day: септември 13, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ВО ЈАВНО-ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ, НАЈОСТРО ГИ ОСУДУВАМ НАПАДИТЕ ВРЗ ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ И СОРАБОТНИЦИ

  Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, претседателката на Лекарската Комора доц. д-р Калина Гривчева Старделова, претставници на Здружението на лекари специјализанти ЗЛС и претставници на Комората на медицински сестри, денеска одржаа координативен состанок во Министерството за внатрешни работи по нападите врз медицинскиот кадар и полицијата кои се […]