Day: октомври 22, 2019

СЕ УШТЕ Е ВО ТЕК ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ, ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ 41.623 ЛИЦА НА ВОЗРАСТ ДО 14 ГОДИНИ СО МРП ВАКЦИНА

Министерството за здравство информира дека сè уште е во тек епидемија на морбили (мали сипаници) на територија на цела држава. Вкупниот број вакцинирани лица на возраст до 14 години со МРП вакцина од почетокот на епидемијата во целата република изнесува 41.623. Од почетокот на епидемијата досега, во Центрите за јавно здравје, дополнително се аплицирани вкупно […]