Day: октомври 28, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ОД СТРУГА: ГО РЕШИВМЕ ДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ, СТРУЖАНИ ИМААТ ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, попладнево посети неколку аптеки во општина Струга, за да се информира како тече мерката за укинување на квотите за лекови на рецепт. „Струга беше една од првите општини во која ги укинавме квотите за лекови на рецепт во аптеките во овој град. Граѓаните во овој регион, од месец […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: МЕРКАТА СО УКИНУВАЊЕТО НА КВОТИТЕ ПОКАЖУВА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПАЦИЕНТИТЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ, ГО ПОДОБРИВМЕ КВАЛИТЕТОТ НА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

„Во самите аптеки, фармацевтите укажуваат дека нема повеќе гужви, турканици, паника кај пациентите. Во кој било ден од месецот, пациентите доаѓаат до потребниот лек со рецепт и тоа навистина се чувствува“, изјави министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче при денешната посета на аптеки во градот Скопје.  Министерот Филипче потсети дека проектот почна како пилот […]