Day: ноември 25, 2019

МАЛИОТ ЈАНЕ И ОСТАНАТИТЕ ШЕСТ ДЕЦА ГО ПРИМИЈА ЛЕКОТ „СПИНРАЗА“

Малиот Јане денеска на Клиниката за детски болести го прими лекот „Спинраза“. Во тека на минатиот месец, сите седум деца со спинална мускулна атрофија ја примија потребната терапија. Овој лек претставува најсовремена терапија што се дава во најразвиените земји во светот.  Значително го зголемивме буџетот на Програмата за ретки болести. Во 2016 година, буџетот изнесувал […]