Day: декември 17, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ СО ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ВЕЛЕС: НЕМА ПОВЕЌЕ ДОМАШНИ АПТЕКИ, ЛЕКОВИТЕ СЕ ДОСТАПНИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ МЕСЕЦ

Министерот за здравство доц д-р Венко Филипче, денеска оствари средба со Здружението на пензионери во Велес, на која разговараа за мерките и активностите што Министерството за здравство ги спроведува со цел унапредување на здравствениот систем во Република Северна Македонија. „Со укинувањето на квотите на рецепт, пациентите имаат достапни лекови во секое време, на почетокот, на […]