Day: април 25, 2020

ДВЕТЕ КОМПАНИИ КОИ ГО ДОБИЈА ТЕНДЕРОТ ЗА НАБАВКА НА 31 РЕСПИРАТОРНА МАШИНА НЕ ИЗВЕСТИЈА ДЕКА НЕМА ДА БИДАТ ВО МОЖНОСТ ДА ГИ ИСПОРАЧААТ РЕСПИРАТОРНИТЕ МАШИНИ, ВО МОМЕНТОВ ИМАМЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ ПРЕКУ 130 РЕСПИРАТОРИ, КАПАЦИТЕТИТЕ СЕ ИСПОЛНЕТИ СО НЕШТО ПОМАЛКУ ОД 10%

Двете компаниите кои го добија тендерот за набавка на 31 респираторна машинa, не известија дека нема да бидат во можност да ги испорачаат респираторните машини согласно договорот. Заради ова, јавната набавка се поништува и ќе биде повторно распишана. Во меѓувреме, Република Северна Македонија доби 12 респираторни машини од Европската Унија со што се надополнија посточеките […]