Day: јуни 17, 2020

ДЕНЕСКА СЕ ПОТВРДЕНИ 193 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 4482, ОЗДРАВЕНИ СЕ 46 ПАЦИЕНТИ-ПОЧИНАТИ СЕ 9 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1391 тестирање, а регистрирани се 193 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-140, Куманово-2, Дебар-1, Штип-6, Тетово-19, Струга-5, Велес-2, Охрид-11, Гостивар-4, Свети Николе-1, Ресен-2. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 46 оздравени пациенти од: Скопје- 35, Куманово-1, Штип-6, Тетово-1, Струга-1, Гостивар-1, Валандово-1. Починати се 9 […]

ВО ПОЛИКЛИНИКАТА “ЖЕЛЕЗАРА” СЕ РЕНОВИРАНИ КАБИНЕТИ, НАБАВЕНА Е НОВА ОПРЕМА И ЗАЈАКНАТ Е МЕДИЦИНСКИОТ КАДАР

Во Поликлиниката на секундарно ниво „Железара“ во изминатите две години се реализирани бројни инвестиции за набавка на нова медицинска опрема и реконструкција и реновирање на кабинетите, во вкупна вредност над 18 милиони денари. Формиран е нов дијагностички кабинет, во кој функционираат сите ултразвучни апарати и апаратот за дензитометрија, со што се зголеми бројот на прегледани […]