Day: јуни 23, 2020

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНИ АМБУЛАНТСКИОТ ДЕЛ, УРГЕНТНИОТ ЦЕНТАР И ЧЕКАЛНАТА НА КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Во Универзитетската клиника за детски болести изминатиот период комплетно се реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната за пациентите, со цел унапредување на условите за третман на пациентите, како и условите за работа на персоналот на оваа клиника. Амбуланскиот дел е целосно обновен со нова опрема, извршени се бројни градежни зафати, поставени нови прозорци, нова […]

ФИЛИПЧЕ: ДА СЕ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ И ПРОТОКОЛИТЕ-ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ДА ДАДАТ ПРИМЕР КАКО СЕ ШТИТИ ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ

На вчерашната прес конференција, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче упати апел до сите граѓани, но и до политичките партии за целосно и безусловно почитување на мерките за заштита од понатамошно ширење на коронавирусот. Тој потенцираше дека епидемијата е се уште во полн ек, а состојбата во регионот укажува на тоа дека практично во […]

ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ И ПАНДЕМИЈАТА ОД КОРОНАВИРУСОТ-ГЛОБАЛНИ ПРЕДИЗВИЦИ“, ВЕЧЕРВА (23.06) ВО 19 ЧАСОТ

Вечерва во 19:00 часот, вклучете се во дискусијата ,,Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици”. Сите заедници подеднакво се соочуваат со огромниот предизвик на прилагодување на ваквите физички, социјални, и економски промени, како и на промените во начинот на живот. Дополнителен предизвик претставува и справувањето со стравот од заболување од КОВИД-19 и неговите […]