Day: јули 20, 2020

БРОЈКАТА ОД САБОТАТА НА НОВО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е ВАРИЈАЦИЈА КОЈА СЕ ДОЛЖИ НА КЛАСТЕР ВО ШТИПСКА КОНФЕКЦИЈА

Во вчерашното гостување во вестите на Канал 5 телевизија, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче објасни дека бројката од саботата, исто како и некои претходни варијации т.е отскокнувања од некоја вообичаена бројка, се должи на мал кластер во една од конфекциите во Штип. „Една од неколкуте конфекции во кои имаше поголем број заразени е […]