Day: октомври 26, 2020

ФИЛИПЧЕ И Д-Р КАРАЏОВСКИ: ГИ ЗГОЛЕМУВАМЕ БОЛНИЧКИТЕ И КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, заедно со претседателот на Комисијата за заразни болести, д-р Жарко Караџовски, одржаа прес-конференција, на која информираа за одлуките кои ги донесоа на утринскиот состанок со Комисијата за заразни болести.-Се соочуваме со еден многу силен бран на вирусот, ситуација која значајно ги оптоварува сите сегменти во здравствениот систем, од […]