Day: декември 11, 2020

И ПОКРАЈ ЗГОЛЕМЕНАТА ПОТРОШУВАЧКА, АНТИКОАГУЛАНТНА ТЕРАПИЈА КЛЕКСАН И КСЕРАЛТЕ ИМА ДОВОЛНО ВО ЗЕМЈАВА

Потрошувачката на антикоагулантна терпија во земјава е тројно зголемена во однос на истиот период лани, но добавувачите прават напори да се обезбедат бараните количини и во моментов нема недостиг од ваква терпаија ниту во аптеките нтиу во болниците. -И покрај тоа што годинава се трошат тројно повеќе лекови од палетата на антикоагулантна терпија во која […]