Day: февруари 25, 2021

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 15 ДО 21 ФЕВРУАРИ – ЗГОЛЕМУВАЊЕ ОД 3,9% НОВИ СЛУЧАИ, ОЗДРАВЕНИ 1.760 ЛИЦА, ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНОСТ ВО ПРОСЕК 14,7%

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје, во периодот од 15 до 21 февруари биле тестирани вкупно 15.849 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 2,8% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.320 нови позитивни случаи од 33 градови во државата […]

ФИЛИПЧЕ: СТОПАНСКА БАНКА ОД ПОЧЕТОКОТ НА КОВИД КРИЗАТА ДОНИРА ОПРЕМА И СРЕДСТВА КАДЕ ШТО Е НАЈМНОГУ ПОТРЕБНО

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, генералниот извршен директор на Стопанска банка Диомидис Николетопулос и директорот на Здравствен дом Скопје д-р Виктор Исјановски денеска беа во посета на Поликлиниката Букурешт по повод донација од Стопанска банка за Здравствениот дом.Министерот Филипче изрази благодарност до директорот Николетопулос којшто од почетокот на КОВИД кризата покажа дека оваа компанија […]