Day: октомври 14, 2021

ВО СКРИНИНГОТ ЗА КОВИД-19 ОПФАТЕНИ 364 ОСНОВНИ И 109 СРЕДНИ УЧИЛИШТА, ВАЖНО Е РОДИТЕЛИТЕ ДА ГО ПОДДРЖАТ ТЕСТИРАЊЕТО

Во рамки на активностите за превентивни тестирања со цел рано детектирање и превенција од Ковид-19 во основните и средни училишта во Република Северна Македонија, Министерството за здравство ќе спроведе скрининг со брзи антигенски тестови, во кој ќе бидат опфатени 8.178 ученици во рамки на 80 општини и градот Скопје. По претходно добиена писмена согласност од […]

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.554.372 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 45% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Во текот на вчерашниот ден и во вторникот се аплицирани вкупно 9.307 дози вакцини, од кои 1.830 се аплицирани како прва доза, 7.281 се ревакцинирани, а 196 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 13 октомври вкупно се вакцинирани 797.214 граѓани, ревакцинирани се 756.176, а трета доза примиле 982 граѓани. 53% од граѓаните над 40 […]