Day: ноември 8, 2021

ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 1.633.125 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 46% ОД ПОЛНОЛЕТНИТЕ ГРАЃАНИ ВО ДРЖАВАТА

Во четвртокот, петокот и во текот на викендот биле аплицирани вкупно 8.185 дози вакцини, од кои 1.706 се аплицирани како прва доза, 1.899 се ревакцинирани, а 4.590 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со  7 ноември вкупно се вакцинирани 809.293 граѓани, ревакцинирани се 780.456, а трета доза примиле 43.376 граѓани. 54% од граѓаните над 40 […]