Day: декември 21, 2021

ОД ЈАНУАРИ ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА МЕСЕЧЕН НАДОМЕСТ ЗА СПЕЦИЈАЛИЗАНТИТЕ КОИ ПОЧНАА СО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ВО СЕПТЕМВРИ ГОДИНАВА

Министерството за здравство ги информира приватните специјализанти кои почнаа со специјализација од септември 2021 година дека месечниот надомест ќе почне да им се исплаќа од јануари 2022 година. На специјализантите ќе им се исплатат и заостанатите месечни надоместоци, односно од септември заклучно со крај на 2021 година.За првпат, почнувајќи од 2018 година, приватните специјализанти за […]