Day: февруари 5, 2022

НОВ МОБИЛЕН МАМОГРАФ ИНСТАЛИРАН ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ НЕГОТИНО, ОБЕЗБЕДЕН СО ДОНАЦИЈА ОД ВЛАДАТА НА Р. БУГАРИЈА

Министерот за здравство, Беким Сали, заедно со амбасадорот на Р. Бугарија во земјава, Ангел Ангелов  денеска присуствуваа на примопредавање на нов мобилен мамограф, чија вредност изнесува 140 илјади евра. -Со ставањето во функција на мобилниот мамограф ја приближуваме оваа дијагностичка процедура до жените и во помалите населени места, бидејќи навременото дијагностицирање канцер на дојка спасува […]