Day: февруари 16, 2022

ОНЛАЈН СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО И РЕГИОНАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА СЗО ЗА ЕВРОПА – СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Е ПОСВЕТЕНА НА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ЗДРАВСТВЕНИТЕ РЕФОРМИ

Министерот за здравство, Беким Сали денеска одржа онлајн состанок со регионалниот директор на Светската здравствена организација за Европа, д-р Ханс Клуге, на која посебно признание оддаде за континуираната поддршка од СЗО за унапредување на здравствената заштита во државата. Нашата земја покажува значително подобрување на перинаталната грижа. Во последните неколку години, благодарение на поддршката од Агенциите […]