Day: февруари 24, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ, ЗАЕДНО СО РОСАНА ДУЏАК, ПОСТОЈАН КООРДИНАТОР НА ОН И ПРЕТСТАВНИЦИ НА АГЕНЦИИТЕ НА ОН – УНФПА, СЗО И УНИЦЕФ ЈА ПОСЕТИЈА МОБИЛНАТА ГИНЕКОЛОШКА АМБУЛАНТА ВО ЧЕШИНОВО – ОБЛЕШЕВО.

Министерот за здравство, Беким Сали, заедно со Росана Дуџак, постојан координатор на ОН и претставници на агенциите на ОН – УНФПА, СЗО и УНИЦЕФ ја посетија мобилната гинеколошка амбуланта во Чешиново – Облешево. Жените имаат можност во мобилната амбуланта да направат ПАП тест и да добијат стручни совети од областа на сексуално и репродуктивно здравје […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ НА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ТЕТОВО, АМИР ЕЛЕЗИ, ДИРЕКТОРОТ НА ФЗО, ФАТОН АХМЕТИ И СО ЕКОНОМСКИОТ ДИРЕКТОР НА КБ ТЕТОВО, АРМЕНД ФАЗЛИУ.

Министерот за здравство, Беким Сали оствари средба со директорот на Клиничката болница Тетово, Амир Елези, директорот на ФЗО, Фатон Ахмети и со економскиот директор на КБ Тетово, Арменд Фазлиу. Тема на оваа средба беше состојбата на Клиничката болница и изнаоѓање можности за просторно проширување, за санирање и зајакнување на капацитетот на објектот, како и за […]