Day: март 8, 2022

ОРГАНИЗИРАН СКРИНИНГ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА НА РАК НА ГРЛО НА МАТКА – ПРИЈАВУВАЊЕ ПРЕКУ ВЕБ ПЛАТФОРМАТА SKRINING.MK

Во рамки на заложбите на Министерството за здравство за заштита на женското здравје, токму на Меѓународниот ден на жената информираме дека почнуваме со организиран скрининг за рана детекција на рак на грло на матка.  За закажување превентивен преглед за рана детекција на рак на грлото на матката од денеска е достапна веб платформата skrining.mk.   Со организиран […]