Day: април 13, 2022

НОВ НАЈСОВРЕМЕН СИСТЕМ ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТОМОГРАФИЈА Е СТАВЕН ВО ФУНКЦИЈА НА КЛИНИКАТА ЗА ПУЛМОЛОГИЈА.

Нов најсовремен систем за компјутерска томографија е ставен во функција на Клиниката за пулмологија. Ова е значително зајакнување на капацитетите на Клиниката, што значи и побрз пристап на пациентите до дијагностичките процедури, истакна министерот за здравство Беким Сали, на денешната промоција на новиот компјутерски центар на Клиниката. Опремата е обезбедена преку ИПА фондовите, во рамки […]