Day: јануари 4, 2023

ВО НОВАТА ГОДИНА УШТЕ ЕДНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ, БУБРЕЗИ И КОСКЕНИ ТКИВА ОД ПОЧИНАТ ДОНОР

Новата година ја почнуваме со уште една трансплантација на црн дроб, на бубрези и на коскени ткива. Рано утрово на Хируршките клиники  започна експлантацијата на органите, откако вчера попладне семејството на пациентка во мозочна смрт даде согласнот за донирање. – Нивната желба да подарат некому живот и здравје, денес донесе трансплантација на црн дроб, два […]