Day: април 3, 2023

СРЕДБА МЕЏИТИ-ШАЉА: ЗАЕДНИЧКА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МАСТЕР ПЛАНОТ ЗА ПЕРИНАТАЛНА НЕГА

На денешната средба на министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, со шефицата на канцеларија за Фондот на население на Обединетите нации-УНФПА, Афродита Шаља се разви дискусија во поглед на продлабочување на тековната соработка. Во фокусот на оваа средба беше соработката на повеќе полиња, како што се: мајчино здравје, планирање на семејство, рак на грлото на […]

СРЕДБА МАНОЛЕВА-ФИЛИПИДУ: ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ГРЦИЈА

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева оствари официјална средба со амбасадорката на Република Грција, Софија Филипиду. На средбата се дискутираше за заедничките приоритети од областа на здравството и предизвиците кои ги носи нашиот здравствен систем, како и за можност за интенвизирање на досегашната соработка.