Day: април 24, 2023

ПРЕЗЕНТИРАНА ПЛАТФОРМАТА Е-ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство предводено од д-р Фатмир Меџити,  денес одржа јавна презентација на веб-платформата „Е-Здравство“, изработена од Управата за електронско здравство, со поддршка од УНИЦЕФ и УСАИД. -На новата платформа Е-Здравство, што ќе биде официјален сајт на Управата за електронско здравство „Мој Термин„ ќе бидат достапни сите информации и новости поврзани со дигиталните процеси. Ова […]

НАЦИОНАЛНА КОНВЕНЦИЈА НА ЕУ ВО РСМ

Национална конвенција на Европската унија во Република Северна Македонија – на настанот учествуваше заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева која истакна дека Министерството за здравство, во соработка со Управата за електронско здравство и Фондот за здравствено осигурување, постојано работи на дигитализација на процесите во здравството преку постојана надградба на електронските системи и воведување на нови […]