Day: мај 18, 2023

ФИНАЛИЗИРАЊЕ НА ИЗВЕШТАЈОТ НА СБ – НАМАЛУВАЊЕ НА ВЛИЈАНИЕТО НА НЕЗАРАЗНИТЕ ЗАБОЛУВАЊА ВРЗ ПОЕДИНЦИ И ОПШТЕСТВОТО

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева имаше поздравно обраќање на конференцијата по повод финализирање на извештајот од Светска Банка „Поддршка на подобрувања во континуитет на грижата за дијабетес и хипертензија“, каде учествуваше и директорот на канцеларијата на СБ во земјава, Масимилијано Паолучи. -Финализирањето и дисеминацијата на податоците од извештајот, како показател за досегашното силно […]

МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ИЗВРШНИОТ ДИРЕКТОР ЗА РСМ ВО СВЕТСКА БАНКА

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, оствари средба со Кун Давидсе, извршен директор за Северна Македонија во бордот на извршни директори на групацијата Светска банка во Вашингтон. Се разговараше за состојбите во здравствениот сектор и начините за нивно унапредување. На состанокот, министерот Меџити ги истакна предизвиците со кои се соочува и воедно ја потврди заложбата […]