Day: мај 19, 2023

СРЕДБА МАНОЛЕВА-ДИЏОВАНИ: ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА АКТИВНОСТИТЕ ОД ГОДИШНИОТ ПЛАН ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ МЗ и УНИЦЕФ

Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева, денеска, оствари работна средба со претставничката на УНИЦЕФ во земјава, Патриција ДиЏовани.На средбата се разговараше за имплементацијата на активностите од годишниот план за соработка потпишан меѓу Министерството за здравство и УНИЦЕФ, со акцент за унапредување на менталното здравје кај децата и адолесцентите. Исто така, се разговараше за зголемување […]