Day: јули 7, 2023

АКРЕДИТАЦИЈА И ВРВНИ СТАНДАРДИ НА КЛИНИКАТА ЗА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЈА

Клиниката за пластична хирургија е пример за постигнување врвни стандарди во работењето. Изминатиот период менаџментот и персоналот од клиниката активно работеа на акредитација на оваа установа и се реализирани низа активности за унапредување на третманот на пациентите. -Акредитацијата е од големо значење за подобрување на квалитетот на здравствени услуги и ја зголемува довербата кај пациентите […]

ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ОСТЕОПОРОЗА И ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВ АПАРАТ ЗА МЕРЕЊЕ КОСКЕНА ГУСТИНА

Отворање на Центар за остеопороза и пуштање во употреба на новиот апарат за мерење на коскената густина – остеодензитометарот, ова беше повод за денешната посета на министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, заменик министерката д-р Маја Манолева и државниот секретар д-р Јусуф Хасани во ГОБ “8 Септември”. – Сакам да изразам благодарност за оваа важна […]