Потпишан заеднички Меморандум за разбирање за соработка во здравството меѓу Ввладата на Република Македонија и Владата на државата Катар

Во Владата на РМ вчера беше потпишан заеднички Меморандумот  од областа на здравството, со кој се отвора сериозен простор за соработка во областа на медицината на највисоко ниво, размена на кадар, искуства, технологии и методи. Со посебен акцент на зајакнување на заедничките односи во областа на здравството и медицинските истражувања и практики; во превенција и […]

Policy dialogue on health service delivery in the Republic of Moldova

Policy dialogue in Republic of Moldova, 14–15 March 2013. A policy dialogue on health service delivery, with an emphasis on primary health care (PHC) and access to services was held in the Republic of Moldova on 14-15 March 2013. The event was organized by the Ministry of Health with WHO/Europe support and brought together the […]

Се намалува бројот на болни од туберкулоза

Скопје (22 март 2013) – Во последните 10 години во континуитет има постојано намалување на вкупниот број болни од туберкулоза. Во 2012 година во Македонија се регистрирани 355 случаи со туберкулоза, а во 2002 година тој број изнесуваше 730 случаи. Се бележи и намалување на процентот на заболени деца, минатата година се откриени 29 случаи, го истакна директорот на Институтот за белодробни […]

The SEE Regional Health Centre on Organ Donation and Transplant Medicine supports the Ministry of Health of the Republic of Serbia to improve its current state of art

Just two weeks ago a successful mission  took place in Republic of Serbia organized and conducted by the SEE Regional Health Development Centre on Organ Donation and Transplant  Medicine, designated and acting since 2011 in Zagreb, Croatia, one of the countries with best experience in the area not only in in SEE and Europe but [...]

Newsletter 25/2013

Newsletter 25/2013 March 21, 2013   IN FOCUS read more SOUTH EAST EUROPE DEVELOPMENT STRATEGY: A VEHICLE TO BETTER 2020, by Goran Svilanovic, RCC Secretary General The Regional Cooperation Council (RCC) marked its fifth anniversary last month. Over these five years of its existence, we saw important steps forward in connecting our region…   OUR […]

The SEE Regional Health Centre on Organ Donation and Transplant Medicine

…  supports the Ministry of Health of the Republic of Serbia to improve its current state of art.   Just two weeks ago a successful mission  took place in Republic of Serbia organized and conducted by the SEE Regional Health Development Centre on Organ Donation and Transplant  Medicine, designated and acting since 2011 in Zagreb, […]