Day: 29 Tetor, 2020

SOT, JANË REGJISTRUAR 862 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 29558, 223 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 14 PEESONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2699 teste, dhe janë regjistruar 862 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-390,Kumanovë-22,Shtip-28,Prilep-55,Tetovë-48,Strugë-9,Veles-53,Manastir-31,Ohër-18,Kavadar-24,Gostivar-18,Gjevgjeli-12,Strumicë-27,Kriva Pallankë-10,Radovish-7,Krushevë-2, Koçanë-25,Probishtip-12,Demir Hisar-4,Makedonski Brod-1,Pehçevë-3,Berovë-3,Valandovë-6,Vinicë-9,Delçevë-5,Kratovë-6,Sveti Nikolë-6,Kërçovë-17,Resnjë-3,Negotinë-8. Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 223 pacientë të rikuperuar nga:Shkup-75,Kumanovë-9,Shtip-10,Prilep-16,Tetovë-27,Veles-6,Manastir-13,Kavadar-6,Gostivar-5,Gjevgjeli-14 ,Strumicë-14,Radovish-6,Koçanë-7,Demir Hisar-2,Berovë -3, Pehçevë-1,Kratovë-1,Sveti Nikolë-2,Kërçovë-4,Resnjë-1Negotinë-1. Kanë ndërruar jetë 14 persona , pesë pacientë nga […]

VETË-IZOLIM I DETYRUESHËM DERI NË MARRJEN E NJË REZULTATI TË TESTIT COVID

Vetë-izolimi është i detyrueshëm kur testoheni për Covid-19 nga caktimi i testit ose vetë caktimit , deri në marrjen e rezultatit. Nëse rezultati është pozitiv, vetë-izolimi vazhdon. Kjo është parashikuar nga ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive që Parlamenti miratoi mbrëmë. Shkelësit e këtij neni të Ligjit do të […]

BARTJA E MASKAVE MBROJTËSE BËHET E DETYRUESHME PËR QYTETARËT

Bartja e mbrojtjes personale të fytyrës bëhet e detyrueshme për qytetarët me ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, të cilin Kuvendi e miratoi mbrëmë. Kjo masë do të zbatohet për lëvizjen e vendeve publike dhe zonave të tipit të hapur dhe të mbyllur, tregjeve, transportit publik dhe kur hyni […]