Day: 24 Mars, 2022

DITA NDËRKOMBËTARE E TUBERKULOZIT (WORLD TB DAY), 24 MARS 2022

Dita Ndërkombëtare e Tuberkulozit shënohet më 24 mars dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijes në mesin e popullatës për pasojat e rënda shëndetësore, sociale dhe ekonomike që ka tuberkulozi, si dhe qëtë shtohen angazhimet për t’i dhënë fund epidemisë globale të tuberkulozit (TB).24 marsi shënon ditën e vitit 1882, kur doktor Robert Koh publikoi […]