Day: 28 Prill, 2022

100 DITË QEVERI- PAJISJE TË REJA MJEKËSORE, DIAGNOSTIKIM I PËRFORCUAR DHE INVESTIME TË SHUMTA NË SHËNDETËSI DHE NË KUSHTET ME SITUATËN E PANDEMISË COVID-19

Në vazhdimësi sigurojmë pajisje të reja mjekësore më bashkëkohore për institucionet shëndetësore publike, me qëllim avancimin e kushteve për trajtimin e pacientëve dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore. Në Institutin e Radiologjisë janë instaluar katër pajisje të reja për tomografi kompjuterike dhe rezonancë magnetike, të siguruara në bashkëpunimin me Bankën Botërore. Me këtë investim […]

JAVA EVROPIANE E IMUNIZIMIT – SHËNIMI I PËRPARËSISË SË POTENCIALIT TË VAKSINIMIT QË MUNDËSON JETË TË GJATË KUALITATIVE

Java Evropiane e Imunizimit, e cila tradicionalisht shënohet çdo vit nga 24 deri në 30 Prill 2022, është moment i mirë për të menduar për rëndësinë e vaksinimit, si një nga themelet e sistemit shëndetësor publik funksional. Këtë vit, Java Evropiane e Imunizimit nxjerr në pah arritjet historike të vaksinimit, duke përfshirë përparimin drejt çrrënjosjes […]