Author: Daniela Aleksoska

MINISTRI I SHËNDETËSISË, DR. FATMIR MEXHITI KA YHVILUAR SOT TAKIM BILATERAL ME DREJTORIN RAJONAL TË ORGANIZATËS BOTËRORE TË SHËNDETËSISË, DR. HANS KLUGE, NË KUADËR TË ASAMBLESË BOTËRORE TË 76 TË SHËNDETËSISË NË GJENEVË

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhti, ka zhvilluar sot një takim bilateral me Drejtorin Rajonal të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Dr. Hans Kluge, në kuadër të Asamblesë Botërore të 76 të Shëndetësisë në Gjenevë.Në takim është theksuar mbështetja e vazhdueshme e OBSH-së për forcimin e sektorit të shëndetësisë në shtetin tonë, me theks të veçantë […]

MINISTRI I ShËDETËSISË, DR. MEXhITI, U TAKUA ME DAVIDSE, DREJTOR EKYEKUTIV PËR MAQEDONINË E VERIUT NË BORDIN E DREJTORËVE EKYEKUTIVE TË GRUPACIONIT TË BANKËS BOTËRORE NË UASHINGTON

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, u takua sot me Kun Davidse, Drejtor Ekzekutiv për Maqedoninë e Veriut në Bordin e Drejtorëve Ekzekutivë të Grupacionit të Bankës Botërore në Uashington. U diskutua mbi situatën në sektorin e shëndetësisë dhe mënyrat për përmirësimin e tyre.Në takim, ministri Mexhiti vuri theksin mbi sfidat me të cilat përballet […]

MBI 200 FËMIJË TË VAKSINUAR NË KUADËR TË FUSHATËS SË MINISTRISË SË SHËDETËSISË DHE OBSH-së “DERË MË DERË”

Më shumë se 200 fëmijë deri më tani janë vaksinuar në vend për vaksinime rutinore të humbura dhe më shumë se 4,000 broshura informative janë shpërndarë si pjesë e fushatës së përbashkët të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Organizatës Botërore të Shëndetësisë “Derë më derë”. Fushata filloi më 24 prill të vitit 2023 si pjesë e […]

FILLIMI I FUSHATËS “MBJELLIM SHËNDET” QË SYNON RESTAURIMIN E PARQEVE NË BRENDI TË KOMPLEKSIT TË KLINIKAVE UNIVERZITARE

Ministria e Shëndetësisë sot shënoi fillimin e fushatës “Mbjellim Shëndet” që synon restaurimin e parqeve në brendi të kompleksit të klinikave universitare. Në mënyrë simbolike sot filluam fushatën, duke mbjellë 100 pemë. Do të doja të falënderoja Fondacionin “Zaev-Një shoqëri për të gjithë” për mbështetjen e tyre për realizimin e kësaj iniciative. Le të shfrytëzojmë […]

MEXhITI DHE MANOLLEVA MORËN PJESË NË KONFERENCËN NACIONALE PËR SHËNDETIN MENDOR, “PROGRESI DHE HAPAT E ARDHSHËM”

Ministri i Shëndetësisë, D-r. Fatmir Mexhiti dhe zëvendës ministrja, D-r. Maja Manolleva, sot morën pjesë në konferencën nacionale për shëndetin mendor, “Progresi dhe hapat e ardhshëm”.Në këtë aktivitet, D-r. Fatmir Mexhiti, ishte pjesë e panel diskutimit: Shëndeti mendor i fëmijëve dhe adoleshentëve, në të cilën theksoi: Ne si Ministri e Shëndetësisë jemi krenarë që me […]

ZËVENDËSMISTRJA E SHËNDETËSISË, DR.MAJA MANOLEVA, KA VIZITUAR SOT SPITALIN E SPECIALIZUAR TË ISHP-SË NË OTESHEVË

Zëvendësministrja e Shëndetësisë, Dr. Maja Manoleva, ka vizituar sot Spitalin e Specializuar të ISHP-së në Oteshevë, ku ka mbërritur pjesa e dytë e donacionit nga Luksemburgu nga letzcare a.s.b.l, i cili përbëhet nga inventar spitalor i plotë për spitalin. Gjatë vizitës Dr. Manoleva pati edhe një takim me donatorët nga Luksemburgu dhe ekipin menaxhues të […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË SOT NJË PREZANTIM PUBLIK NË PLATFORMËN WEB „E-SHËNDETËSIA”

Ministria e Shëndetësisë, e udhëhequr nga Dr. Fatmir Mexhiti, mbajti sot një prezantim publik në platformën web “E-Shëndetësia”, të zhvilluar nga Drejtoria për shëndetësi elektronike, me mbështetjen e UNICEF dhe USAID.  – Në platformën e re E-Shëndetësia, e cila do të jetë faqja zyrtare e Drejtorisë për shëndetësi elektronike “Termini Im”, do të jenë në […]

КONVENTA KOMBËTARE E BASHKIMIT EVROPIAN NË REPUBLIKËN E МAQEDONISË SË VERIUT

Кonventa kombëtare e bashkimit Evropian në Republikën e Мaqedonisë së Veriut në këtë ngjarje mori pjesë zëvendësministrja e Shëndetësisë, Dr. Maja Manoleva, e cila vuri në dukje se  Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me Departamentin e Shëndetësisë Elektronike dhe Fondin e Sigurimeve Shëndetësore, është duke punuar vazhdimisht në digjitalizimin e proceseve të kujdesit shëndetësor përmes […]

TAKIM MEXhITI-BAUMGARTNER

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, ka zhvilluar takim pune me ambasadorin e Republikës së Francës, z. Cyril Baumgartner, me të cilin kanë diskutuar për mundësitë për intensifikimin e bashkëpunimit. Ministri Mexhiti falënderoi për bashkëpunimin e deritanishëm, duke theksuar rëndësinë e asistencës teknike të ofruar për mbështetjen e sektorit për transfuzion në RMV. Rezultati i […]