Day: 13 Prill, 2020

JANË REGJISTRUAR 26 RASTE TË REJA ME KOVID-19 GJITHËSEJ NË VEND JANË DIAGNOSTIFIKUAR 854 PACIENT

Janë regjisteuar 26 raste të reja me Kovid 19 – gjithësej 854 pacientë të diagnostifikuar në vend. Në klinikën për semundje infektive kanë ndërruar jetë 4 pacientë. -3 pacientë që ishin në trajtim shtëpiak u rikuperuan (shëruan). Ministria e Shëndetësisë informon se 4 pacientë kanë ndërruar jetë në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendjes fibrile; […]

REKOMANDIMET PËR PACIENTËT ME SËMUNDJE TË VESHKËVE, PACIENTËT ME DIALIZË DHE PACIENTËT ME VESHKË TË TRANSPLANTUAR NË KUSHTE TË INFEKSIONIT TË PANDEMISË ME COVIDIT -19

Infeksioni me koronavirus mund të paraqet një kërcënim serioz për pacientët me sëmundje të veshkave, veçanërisht ata që janë në dializë ose me veshkë të transplantuar. Për këtë qëllim, Klinika Universitare e nefrologjisë ka hartuar rekomandime për pacientët me sëmundje të veshkave, përfshirë pacientët në dializë (peritoneale ose hemodializë) dhe pacientët me veshkë të transplantuar. […]