MEXHITI: KOLONË E RE ARTROSKOPIKE PËR KLINIKËN E SËMUNDJEVE ORTOPEDIKE, RRITJE E CILËSISË NË KRYERJEN E NDËRHYRJEVE

MINISTRIA E SHËNDETËSISË APELON QYTETARËT QË TË RESPEKTOJNË REKOMANDIMET E PËRGJITHSHME PËR MBROJTJEN E SHËNDETIT

Për shkak të temperaturave të larta që këto ditë kanë përfshirë territorin e vendit, Ministria e Shëndetësisë apelon qytetarët që të respektojnë rekomandimet e përgjithshme për mbrojtjen e shëndetit: – Gjatë ditëve jashtëzakonisht të nxehta, të qëndrohet më shumë në dhoma të mbyllura (kryesisht me ajër të kondicionuar), dhe nëse është e nevojshme të qëndrohet […]

NUMËR I HAPUR TELEFONI PËR KOMUNIKIM DIREKT ME MINISTRIN TARAVARI

Ministria e shëndetësisë hapi një linjë telefonike direkte për qytetarët për të komunikuar me ministrin Taravari. Të gjithë qytetarët kanë mundësi të ndajnë propozimet e tyre për kujdesin shëndetësor, të raportojnë parregullsi, të lavdërojnë punën e punëtorëve shëndetësorë dhe të propozojnë ide për reforma në numrin e telefonit – 072/899 001. Qytetarët kanë mundësi edhe […]

PESË STUDENTËVE MË TË MIRË NGA FAKULTETET E MJEKËSISË

Pesë studentëve më të mirë nga fakultetet e mjekësisë në Shkup, Tetovë dhe Shtip do t’u ofrohet menjëherë pas diplomimit punësim në spitalet shtetërore, informoi sot ministri i shëndetësisë, Dr. Arben Taravari, pas takimit me dekanin e Fakultetit të Mjekësisë në Shkup , prof. Dr Svetozar Antoviq.– Këtë do ta zbatojmë menjëherë, edhe para se […]

SIMPOZIUMIT „GARDASIL 9 – NJË VAKSINË PËR TË GJITHË”

-Jam i nderuar që pata mundësinë të jem pjesë e Simpoziumit „Gardasil 9 – Një vaksinë për të gjithë” i cili ofron një mundësi të shkëlqyer për të shkëmbyer njohuri nga praktika profesionale dhe për të shkëmbyer përvoja ndërmjet studiuesve dhe praktikuesve. Duke filluar nga muaji i ardhshëm, do të mundësojmë përditësimin e Kalendarit të […]

DEMIRI DHE MANOLEVA: SPITALI SHËN ERAZMUS NË OHËR ËSHTË SHEMBUL I INSTITUCIONIT QË INVESTON NË PAJISJE TË REJA DHE FORCIMIN E STAFIT

Ministri i Shëndetësisë, dr. Ilir Demiri, së bashku me zëvendësministren, dr. Maja Manoleva, kanë vizituar sot Spitalin e Specializuar për Ortopedi dhe Traumatologji “Shën Erasmo” në Ohër, ku janë bërë investime të shumta në pajisje të reja mjekësore, projekte infrastrukturore, si dhe forcimi i vazhdueshëm i stafit. – Një nga investimet më domethënëse në pajisje […]

DEMIRI DHE MANOLEVA: SHTËPIA E SHËNDETIT -OHËR, ME SHËRBIM TË RINOVUAR PËR VAKSINIM DHE DY AMBULANCA TË REJA – KAPACITETE TË FORCUARA NË VITET E KALUARA

Ministri i Shëndetësisë dr. Ilir Demiri dhe zv.ministrja Dr. Maja Manoleva sot janë për një vizitë pune në Ohër, ku do të vizitojnë Qendrën Shëndetësore në Ohër dhe Spitalin e Specializuar për Ortopedi dhe Traumatologji “Shën Erasmus”. ” – Ohër. “Në periudhën e kaluar Qendra Shëndetësore ka përmirësuar dukshëm kushtet duke renovuar hapësirat në Shërbimin […]

MAQEDONIA E VERIUT ËSHTË BËRË VENDI I PARË NË BALLKANIN PERËNDIMOR QË MIRATON ZYRTARISHT PLANIN NAPZB

Maqedonia e Veriut është bërë vendi i parë në Ballkanin Perëndimor që miraton zyrtarisht planin NAPZB, duke siguruar që sistemi shëndetësor i vendit mund të mbrojë qytetarët e tij nga kërcënimet e sëmundjeve. Kjo do të ndihmojë në avancimin e sigurisë shëndetësore në vend duke angazhuar partnerë, duke ofruar burime dhe duke ndërtuar kapacitete për […]

DEMIRI: MINISTRIA E SHËNDETËSISË I KUSHTON VËMENDJE TË VEÇANTË PARANDALIMIT TË TUBERKULOZIT NË VEND

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore kundër Tuberkulozit – 24 Marsit, sot u mbajt konferencë e përbashkët për shtyp nga Ministria e Shëndetësisë, Instituti për Sëmundjet e Mushkërive dhe Tuberkulozi dhe Zyra e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në vend, në të cilën u theksuan situata, angazhimet, masat dhe sfidat në luftën kundër kësaj sëmundjeje. […]

MEXHITI: KOLONË E RE ARTROSKOPIKE PËR KLINIKËN E SËMUNDJEVE ORTOPEDIKE, RRITJE E CILËSISË NË KRYERJEN E NDËRHYRJEVE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, ka zhvilluar sot një vizitë pune në Klinikën Universitare të Traumatologjisë, Sëmundjeve Ortopedike, Anestezisë, Reanimacionit dhe Kujdesit Intensiv dhe Urgjencës në ISHP, ku ka takuar menaxhmentin dhe punonjësit e institucionit. Ministria e Shëndetësisë për Klinikën për Sëmundje Ortopedike ka blerë kolonën e re artroskopike të destinuar për pacientët. – […]