Lajmërimet

NËN ORGANIZIMIN E MINISTRISË SË SHËNDETËSISË, MBAHET PUNËTORIA DY DITORE PËR PËRGATITJEN E STRATEGJISË KOMBËTARE PËR SËMUNDJET E RRALLA

Në punëtori morën pjesë përfaqësues të Shoqatave për Sëmundje të Rralla, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, ekspertë nga Komisioni për Sëmundje të Rralla, MPPS, MASH, FSSH dhe MALMED. Në periudhën e kaluar, Ministria e Shëndetësisë, së bashku me Shoqatën për Sëmundje të Rralla, mbajtën një sërë takimesh dhe konsultimesh me institucionet kompetente, gjithashtu […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË SOT NJË PREZANTIM PUBLIK NË PLATFORMËN WEB „E-SHËNDETËSIA”

Ministria e Shëndetësisë, e udhëhequr nga Dr. Fatmir Mexhiti, mbajti sot një prezantim publik në platformën web “E-Shëndetësia”, të zhvilluar nga Drejtoria për shëndetësi elektronike, me mbështetjen e UNICEF dhe USAID.  – Në platformën e re E-Shëndetësia, e cila do të jetë faqja zyrtare e Drejtorisë për shëndetësi elektronike “Termini Im”, do të jenë në […]

TAKIM MEXhITI-BAUMGARTNER

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, ka zhvilluar takim pune me ambasadorin e Republikës së Francës, z. Cyril Baumgartner, me të cilin kanë diskutuar për mundësitë për intensifikimin e bashkëpunimit. Ministri Mexhiti falënderoi për bashkëpunimin e deritanishëm, duke theksuar rëndësinë e asistencës teknike të ofruar për mbështetjen e sektorit për transfuzion në RMV. Rezultati i […]

TAKIMI MANOLEVA-JOHANSEN: FALEMINDERIT PËR MBËSHTETJEN NGA OBSH

Zëvendësministrja e Shëndetësisë, dr. Maja Manoleva, ka zhvilluar një takim zyrtar me Dr. Ane Johansen, Përfaqësuese Speciale e OBSH-së për Maqedoninë e Veriut dhe shefe e zyrës së OBSH-së në Shkup. Në takim u diskutua për prioritetet e përbashkëta në fushën e shëndetësisë, sipas marrëveshjes dyvjeçare të bashkëpunimit në fushën e kujdesit parësor shëndetësor, shëndetit […]

TAKIM DYPALËSH I MINISTRIT MEXHITI ME AMBASADOREN E REPUBLIKËS SË GREQISË, SOFIJA FILIPIDU

Ministri i Shëndetësisë Dr. Fatmir Mexhiti zhvilloi takim pune me ambasadoren e Republikës së Greqisë, Sofija Filipidu, ku u diskutua për mundësitë për intensifikimin e bashkëpunimit me nënshkrimin e marrëveshjes për shëndetësinë dhe shkencat mjekësore dhe zhvillimin e kapaciteteve njerëzore përmes zbatimit të Rregullores Ndërkombëtare të Shëndetit. Ministrja Mexhiti falënderoi për bashkëpunimin e deritanishëm, duke […]

PLOTËSISHT TË RINOVUARA DY REPARTE TË KLINIKËS SË TOKSIKOLOGJISË – INVESTIM PËR PËRMIRËSIMIN E KUSHTEVE PËR TRAJTIMIN E PACIENTËVE

Ministri i Shëndetësisë, dr. Fatmir Mejiti, së bashku me zëvendësministren, dr. Maja Manoleva, kanë vizituar sot Klinikën Universitare për Toksikologji, ku janë rinovuar tërësisht repartet e toksikologjisë dhe detoksifikimit. Investimi kap vlerën prej 9,5 milionë denarëve. Bëhet fjalë për rinovimin e plotë të dhomave të spitalit, pajisjen me shtretër dhe mobilje të reja, mbikëqyrje qendrore […]

BRIFINGU I MINISTRIT MEXHITI ME MEDIAT – PACIENTËT JANË FOKUSI I PUNËS SONË, ANALIZOHEN KUSHTET PËR PËRMIRËSIMIN E SISTEMIT SHËNDETËSOR

 Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, sot ka mbajtur një konferencë me përfaqësues të mediave, ku ka prezantuar prioritetet të cilave do t’u përkushtohet në periudhën e ardhshme.     –  Në detyrën e ministrit vij nga qendra klinike, ndaj i njoh nga afër sfidat me të cilat përballen pacientët, prandaj fokusi i punës sonë do të jenë […]

SKRININGU DHE VAKSINIMI HPV –PARANDALIMI MË I MIRË PËR KANCERIN NË QAFËN E MITRËS

Mundësitë e trajtimit të kancerit të qafës së mitrës dhe përmirësimit të shëndetit riprodhues të grave duke rritur ndërgjegjësimin për këtë sëmundje , ishin temat kryesore të panel diskutimit  të mbajtur në Shkup, nën organizimin e  UNFPA-së  dhe Ministria e Shëndetësisë. Ekspertët nga komisioni nacional  për parandalimin dhe zbulimin e hershëm të kancerit të qafës […]

THIRRJE PËR REGJISTRIM PËR PUNONJËSIT SHËNDETËSOR NË MODULIN „DIAGNOSTIKIMI, TRAJTIMI DHE PARANDALIMI I SIMPTOMAVE POST-COVID“ NË QENDRËN E SIMULIMIT MJEKËSOR

Qendra e Simulimit Mjekësor organizon edukimin për punonjësit shëndetësor për modulin „Diagnostikimi, trajtimi dhe parandalimi i simptomave post-covid “ me ligjerues prof. Dr. Aleksandar Petliçkovski, Kryetar i Komisionit për Sëmundje Infektive dhe doc. dr. Meri Kirijas InstitutipërImunobiologji dhe Gjenetikë Humane, nga  Fakulteti i Mjekësisë në Shkup. Regjistrimi për modulin bëhet në adresën e mëposhtme të […]

KONFERENCË DYDITORE ME RASTIN E NJË VJETORIT TË QEVERISJES – DIGJITALIZIMI DHE MODERNIZIMI NË SHËNDETËSI, FOKUSI NË REFORMAT E KUJDESIT PRIMAR SHËNDETËSOR

Në konferencën dyditore me rastin e një vjetorit të qeverisjes  ,u mbajt një seancë paneli me temë   „Politikat sociale dhe shëndetësore në kohë krize“,në të cilën u debatuan efektet e masave kundër krizës, vendosjen  e metodologjive të reja për rritje, si dhe politikat shëndetësore në të kaluarën dhe këtë vit. Ministri i Shëndetësisë Dr. Bekim […]