Day: 27 Mars, 2024

MAQEDONIA E VERIUT ËSHTË BËRË VENDI I PARË NË BALLKANIN PERËNDIMOR QË MIRATON ZYRTARISHT PLANIN NAPZB

Maqedonia e Veriut është bërë vendi i parë në Ballkanin Perëndimor që miraton zyrtarisht planin NAPZB, duke siguruar që sistemi shëndetësor i vendit mund të mbrojë qytetarët e tij nga kërcënimet e sëmundjeve. Kjo do të ndihmojë në avancimin e sigurisë shëndetësore në vend duke angazhuar partnerë, duke ofruar burime dhe duke ndërtuar kapacitete për […]

DEMIRI: MINISTRIA E SHËNDETËSISË I KUSHTON VËMENDJE TË VEÇANTË PARANDALIMIT TË TUBERKULOZIT NË VEND

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore kundër Tuberkulozit – 24 Marsit, sot u mbajt konferencë e përbashkët për shtyp nga Ministria e Shëndetësisë, Instituti për Sëmundjet e Mushkërive dhe Tuberkulozi dhe Zyra e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në vend, në të cilën u theksuan situata, angazhimet, masat dhe sfidat në luftën kundër kësaj sëmundjeje. […]