Day: 9 Dhjetor, 2020

FILIPÇE NË TAKIM ME DREJTORËT E KLINIKAVE INTERNE -KONSUMI ËSHTË RRIT ,POR NUK KA MUNGESË TË ILAÇEVE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, sot u takua me drejtorët e klinikave interne dhe diskutoi për trajtimin e të sëmurëve, situatën aktuale me kapacitetet e Qendrave Covid dhe rotacionet me stafin. Në takimi u diskutua edhe për disponueshmërinë e terapisë spitalore për pacientët me kovid që janë të shtruar në spital. Përkundër kërkesës së […]

ZVOGËLIM I NUMRIT TË VDEKJEVE DHE RASTEVE TË REJA TË DIAGNOSTIKUARA,PJESA MË E MADHE E TË REGJISTRUARVE ËSHTË NGA SHKUPI

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik për periudhën nga 30 nëntori deri më 6 dhjetor 2020, gjithsej 17,456 materiale janë testuar në laboratorë që kryejnë testime molekulare për praninë e SARS-CoV-2, një rënie prej 7.0% krahasuar me javën e kaluar.Jabë regjistruar 6,463 raste të reja pozitive u nga 35 qytete të vendit, me […]