Day: 21 Tetor, 2022

ZBULIMI I HERSHËM I KANCERIT TË GJIRIT SHPËTON JETË

Zbulimi i hershëm i kancerit të gjirit shpëton jetë. Nga 1 nëntori vazhdojmë me implementimin e skriningut pa pagesë që do t’i përfshijë gratë e grupmoshës nga 45 deri në 69 vjeç, të cilat nuk kanë bërë mamografi gjatë dy viteve të fundit.” – theksoi ministri i Shëndetësisë, dr. Bekim Sali në tribunën e sotme […]

NJOHJA E SHENJAVE TË GODITJES NË TRU-SHËNOHET DITA BOTËRORE E GODITJES NË TRU

Njohja e shenjave të goditjes në tru është me rëndësi të jashtëzakonshme, me qëllim të transportimit të pacientit në kohë në qendrën më të afërt ku ofrohet terapia trombolitike, në mënyrë që të zvogëlohen pasojat e sulmit. Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Sulmit në Tru, në ngjarjen e organizuar sot, ministri i Shëndetësisë, dr. […]

TRAJNIM PËR TRAFIKIM NJERËZOR PËR PUNONJËSIT E KUJDESIT SHËNDETËSOR

Me temën “Forcimi i bashkëpunimit rajonal dhe fuqizimi i mekanizmave identifikues për viktimat e trafikimit të qenieve njerëzore dhe viktimat e mundshme në Ballkanin Perëndimor”, është mbajtur trajnim për punonjësit e shëndetësisë nga disa fusha. Janë krijuar treguesit shëndetësorë dhe procedurat standarde operative (PSO) janë krijuar për veprim në situata urgjente. Në përgatitjen e këtyre […]